Kip in balsamicoazijn recept uit de keuken van costa rica escabeche de pollo

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in grove stukken gesneden
5 st sjalotten in ringetjes gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
 ½ theelepel zout
 4 eetlepels azijn
 4 st laurierblad
 100 gr zwarte olijven zonder pit in de lengte doormidden gesneden
 50 gr kapperappels
 2 dl balsamico
 1 dl water
 1 dl kippenbouillon
– 3 eetlepels olijfolie
– zonnebloemolie
– zout en peper

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

HOE MAAK JE DIT GERECHT

Bereiding:
Doe de kip in een kom en meng deze met azijn, zout en knoflook en laat minimaal 1 uur marineren. Haal de kip dan uit de kom en dep droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de kip aan allebeide kanten goudbruin. Blus dan af met het water, kippenbouillon en de balsamico en breng dit aan de kook. Voeg dan de laurier, olijven en de kappertjes toe en kook de kip oplaag vuur gaar. Als de kip gaar is voeg dan de olijfolie toe haal de kip met het vocht uit de pan doe dit in een schaal en laat minimaal 1 dag in de koeling staan. Warm of koud te serveren.