Kip in arabische specerijen

Ingrediënten

650 gr kippendijenvlees in stukken gesneden
10 st kardemom zaadjes geroosterd
1 theelepel zwarte peperkorrels geroosterd
2 theelepels venkelzaad geroosterd
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
150 gr maïzena
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel zoete paprikapoeder
150 gr fijne griesmeel
1 eetlepel gemalen korianderzaad
1 eetlepel geelwortel
4 eieren
1 eetlepel gemalen komijnzaad
1 theelepel gemalen kaneelpoeder
2 theelepels gemalen piment
2 dl karnemelk

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van kippendijenvlees in arabische specerijen

Stamp ze zaadjes fijn in een vijzel met het zout, suiker en de andere specerijen. Meng de fijngestampte specerijen door de maizena en het maismeel Klop de eieren samen met de karnemelk los in een kom.Paneer de stukken kip eerst in het meel, haal ze dan door het eimengsel en paneer dan nog een keer door het meel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenstukken goudbruin aan. Doe de kip dan in een oven schaal en bak de kip gaar in een oven van 170c in ongeveer 14 minuten.