Kip hamburger bourbon chicken burger recept voor de bbq southern sammies

Ingrediënten

1 kg gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
0,5 dl bourbon whisky
3 eetlepels worceshire saus
2 eetlepel gerookte paprika poeder (pimenton de la vera)
1 eetlepel bruine suiker
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel Creole Seasoning (recept staat op de site)
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
4 eetlepels Kraft BBQ saus
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraise
1 eetlepel bourbon whisky
20 mini broodjes
20 plakjes tomaat
20 plakjes bacon gebakken op de BBQ
Houten prikkers

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai glad.Haal dit mengsel uit de keukenmachine en doe dit in een kom.Vorm van het mengsel 20 kleine hamburgertjes en bak deze in de Big Green Egg of Grill Dome gaar.Meng ondertussen voor de BBQ saus , mayonaise, crème fraise en de whisky door elkaar in een kom.Als de kiphamburgertjes klaar zijn presenteer ze dan op het broodje met de bacon, tomaat en de saus. Vergeet de broodjes niet vast te prikken met het houten pennetje.