Kip gestoofd met chili morita pepers recept uit de keuken van mexico pollo al chipotle

Ingrediënten

1 kg kippendijen in stukjes gesneden
6 teentjes knoflook
5 st zwarte peper korrels
1 theelepel kruidnagelpoeder
2 theelepels komijn gemalen
4 sjalotten fijn gesneden
1 dl water
4 dl kippenbouillon
3 st ui in dunne plakjes gesneden
4 st chili morita geweekt
5 st tomaat in kleine blokjes gesneden
zonnebloemolie
zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Met chili morita pepers gestoofde kip recept uit de mexicaanse keuken

Doe het water samen met de chili morita, knoflook, kruidnagel, komijn en sjalot in een keukenmachine en draai dit fijn. Verhit olie in een pan en bak de uienringen kort aan. Voeg dan de knoflookpuree toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kip toe en bak deze koert mee. Meng er dan de tomaten en de bouillon door en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.