Kip gemarineerd in whisky en bacon van de big green egg- grill dome

Ingrediënten

2 dl BBQ saus
1 dl bourbon whisky
500 gr kippendijen vlees in stukjes gesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
Peper uit de molen
1 theelepel uienpoeder
2 theelepels gerookt paprika poeder (pimenton de la vera)
2 eetlepels bruine basterd suiker
8 plakjes bacon fijngesneden
Houten prikkers

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Meng in een kom de BBQ saus met 0,5 dl bourbon whisky en roer dit goed glad.Draai de knoflook, 0,5 dl whisky , uienpoeder, gerookte paprikapoeder, basterdsuiker, bacon en de peper in de keukenmachine fijn.Doe de in stukjes gesneden kippendijen in een kom en voeg het spek mengsel toe, meng goed door en laat 15 minuten marineren.Steek na 15 minuten het kippenvlees op de spiesjes en gril deze op de Grill Dome- Big Green Egg.Als ze bijna gaar zijn bestrijk ze dan met de BBQ whisky saus en serveer met een lekker salade