Kerstkransjes koekjes recept

Ingrediënten

400 gr bruine basterdsuiker
700 gr roomboter
1 kg Zeeuwse bloem online te bestellen
1 ei
30 gr citroenrasp
5 gr baking soda
10 gr zout
4 eidooiers voor het bestrijken van de kerstkransjes
amandelschaafsel voor garnering

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

De lekkerste kerstkransjes maak je toch echt zelf met roomboter

Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom en meng dit tot een soepel deeg. Zet het deeg dan 4 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot 2 cm dikte. Steek de koekjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de koekjes met het eigeel en bestrooi met de amandelschaafsel. Bak de kerstkransjes af op 170c in ongeveer 18 minuten.