Kersentaart met hollandse feta kaas

Ingrediënten

Voor het deeg
225 gr bloem
125 gr koude boter
merg van ½ vanillestokje
0,5 dl koud water
snufje zout
Voor de vulling
500 gr verse kersen zonder pit
150 gr feta kaas van de Stroese dame in blokjes gesneden
1 dl ongeslagen slagroom
50 gr honing
2 dl creme fraiche
merg van ½ vanillestokje
1 tl  karndemopoeder
4 eieren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Taart van Hollandse kersen met Hollandse fetakaas

Voor het deeg

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom tot een egaal deeg. Dek de kom af en laat het deeg 20 minuten rusten. Rol het na 20 minuten uit tot een ronde plak bekleed hier een springvorm van 30 cm mee en prik er met een vork kleine gaatjes in. Zet deze vorm 30 minuten in de koelkast om door te koelen. Bak na 30 minuten het deeg blind af en laat afkoelen.

Voor de vulling

Met in een kom de kersen, slagroom, honing ,merg van ½ vanillestokje, kardemonpoeder, creme fraiche en de eieren door elkaar. Meng er dan voorzichtig de geitenkaas door en stort dit mengsel in de afgebakken vorm. Bak de taart gaar op 170c in ongeveer 35 minuten.