Kersen kruimel taart recept

Ingrediënten

200 gr boter
200 gr suiker
merg van 1 vanillestokje
geraspte schil van 1/2 citroen
4 eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel
1 dl melk
600 gr ontpitte kersen
Voor het kruimeldeeg
225 gr suiker
225 gr koude boter in blokjes gesneden
275 gr bloem

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

De lekkerste kersen kruimel taart maak je zelf makkelijk recept

Begin met het kruimeldeeg. Meng  225 gr suiker, 225 gr boter en de 275 gr bloem voorzichtig door elkaar totdat je een beslag krijgt dat in brokjes uiteen valt. Doe dit in een kommetje en zet dit in de koeling.Voor de taart.Doe de boter, suiker, citroenrasp en het merg van het vanillestokje in een keukenmachine en laat dit 5 minuten zachtjes  draaien.Zet de keukenmachine iets lager en voeg 1 voor 1 de eieren en de melk toe totdat deze goed door het botermengsel is opgenomen. Voeg nu de bloem toe draai dit tot een gladde massa en zet de machine dan uit.Smeer een rond bakblik in met boter en leg er de kersen in. Stort  hierop het deeg uit de keukenmachine.Haal het kruimeldeeg uit de koeling en strooi dit voorzichtig over het deeg. Bak de taart af op  170c  in  35 minuten.