Kerrie van geitenvlees kare kambing

Ingrediënten

500 gr stoofvlees ( geit ) in stukjes gesneden
1 eetlepel djintan
3 uien fijngesneden
1 eetlepel ketoembar
3 teentjes knoflook fijn gesneden
3 rode pepers zonder het zaad fijn gesneden
4 st kemiri noten
1 eetlepel laos gerasp
1 eetlepel koenjit geraspt
2 stuks serhe in de lengte doormidden gesneden
4 blaadjes daon salam
6 blaadjes djeroek poeroet
1 theelepel kruidnagelpoeder
Rasp van een limoen
1 theelepel zout
50 gr kokoscreme
1 ltr water
zonnebloemolie
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Kerrie van geitenvlees in kruidensaus naar Indonesische recept

Kerrie van geitenvlees in kruidensaus naar Indonesische recept

Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine.Voeg dan de kemiri, laos, ketoembar, djintan, koenjit, kruidnagel, limoenrasp en het zout toe en maak hier een fijne pasta van. Verhit de olie in een pan en bak het kruidenmengsel kort aan. Voeg dan het vlees, serhe, daon salam en de djeroek poeroet toe en bak dit kort mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager stoof het vlees langzaam gaar en voeg op het laatste moment de kokoscreme toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met sambal van limoen