Karamel recept vietnamees vis ca kho to

Ingrediënten

5 moten stevige rondvis in stukken van 4 cm gesneden
4 sjalotten in de lengte fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 eetlepels vissaus
1 theelepel zwarte peper gemalen
4 eetlepels suiker
4 eetlepels water
3 dl kokosmelk
1 eetlepel verse gember geraspt
1 rode peper zonder het zaad in stukjes gesneden
1/2bosje bosui in stukjes gesneden
1/3 bosje korianderblaadjes geplukt
zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vis in karamelsaus naar Vietnamees recept uit Hoi Ann

 

Doe de witvis in een kom en marineer deze met 2 eetlepels vissaus en de gemalen peper laat dit 30 minuten marineren. Doe het water samen met de suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit karamelliseren. Blus af met de kokosmelk en roer dit door totdat de saus glad is. Zet dan het vuur uit. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, rode peper en sjalotten kort aan. Voeg dan de witvis toe en bak deze aan allebei de kanten goudbruin. Blus af met de karamelsaus en voeg de gember toe. Zet dan het vuur lager en maak de vis zachtjes gaar ( evt zal je nog iets water moeten toevoegen zodat het gerecht niet verbrand).

Dit gerecht is een van de gerechten samen met verse en gefrituurde loempia’s die je op veel menukaarten in Vietnam tegen zult komen. Vaak word dit gerecht geserveerd in een stenen pot in combinatie met een salade van bv groene papaya en gedroogd rundvlees de of gebakken mie. Het is niet moeilijk om te maken en erg lekker en leuk om te proberen. De rondvis kun je het beste bij bij een lokale visboer bestellen.

Bekijk ook eens onze andere Vietnamese recepten voor meer inspiratie uit de Vietnamese keuken.