Kaneel kip recept uit de indiase keuken dalchini murgh

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
2 st laurier blad
1 grote ui in dunnen ringen gesneden
4 tl gember knoflook pasta
1 grote tomaat klein gesneden
600 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
2 tl kaneel
3 dl kokosmelk
2 dl water
Zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een zachte kaneelsaus recept uit de keuken van India

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en bak zachtjes de laurier en de uienringen. ( 30 seconden) Voeg de gember knoflookpasta toe en bak dit zachtjes mee. ( 20 seconden). Voeg de tomaten toe en bak deze kort mee. Voeg de kip toe en bak deze mee.Voeg dan de kaneel toe en bak dit kort mee. Blus af met het water breng aan de kook en zet dan het vuur lager.Dek de pan af met een deksel en kook de kip zachtjes gaar Als de kip gaar is voeg dan de kokosmelk toe.Garneer af met koriander en wat kaneel.