Kalfssukade met cantharellen en knolselderijpuree bier recept

Ingrediënten

600 gr kalfssukadevlees
1 dl olijfolie
1 grote wortel in blokjes gesneden
¼ knolselderij in blokjes gesneden
4 takjes rozemarijn
1 flesje verboden vrucht
2 uien fijngesneden
5 dl kalfsfond
Bloem

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

 

Snij de kalfssukade in 8 stukjes van 100 gr. Haal de kalfssukade aan beide kanten door de bloem.Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten aan. Doe dan het vlees in een grote kookpan en voeg de kalfsfond en het bier toe.Breng dit aan de kook en verwijder het schuim dat boven komt drijven. Voeg dan de takjes rozemarijn toe en dek de pan af met een deksel.Maak het vlees langzaam bijna gaar en voeg dan de gesneden groentes toe. Kook de groentes net gaar en smaak de stoof af met zout een scheutje verboden vrucht.Het recept van de gebakken cantharellen en puree van knolselderij kun je op de site vinden.