Jenever bbq saus recept voor de big green egg grill dome

Ingrediënten

4 sjalotten fijngesneden
5 teentjes knoflook fijn gesneden
6 dl tomatenketchup
1 dl appelazijn
3 eetlepels Worcestershire Sauce
200 gr melasse stoop
2 theelepels witte peper gemalen
1 theelepel gerookt zout
2 eetlepel gerookte olie
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl oude graanjenever
0,5 dl oude jenever
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Jenever bbq saus recept voor de big green egg

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalotten en de knoflook kort aan. Voeg dan de appelazijn, tomatenketchup, worcestershire saus, melasse, peper en de 2 dl oude jenever toe en breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe. Laat dit zachtjes inkoken totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Voeg dan de gerookte zout en olie toe en de 0,5 dl oude jenever.