Jasmijnrijst met specerijen recept uit de maleise keuken nasi pulut berwangi

Ingrediënten

400 gr rijst
1 theelepel kurkuma
1 stukje tamarinde
olie
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 stuks steranijs
2 stuks kruidnagel
1 kaneelstokje
4 dl kokosmelk
5 dl water
1 theelepel suiker
1 theelepel zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je jasmijnrijst met specerijen recept uit de Maleise keuken

Was de rijst een aantal keer totdat er geen zetmeel meer vrij komt.Verhit  2 eetlepels olie in een pan en bak op laag vuur de knoflook, steranijs, kruidnagel en het kaneelstokje kort aan.Voeg dan de rijst, kurkuma en de tamarinde  toe en bak deze 10 seconden mee.Blus af met het water, kokosmelk, zout en wat suiker en breng dit aan de kook.Kook de rijst gaar en serveer in een mooie schaal.