Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Maleise » Jasmijnrijst met specerijen recept uit de maleise keuken nasi pulut berwangi
Jasmijnrijst met specerijen recept uit de maleise keuken nasi pulut berwangi
Ingrediënten
400 gr rijst
1 theelepel kurkuma
1 stukje tamarinde
olie
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 stuks steranijs
2 stuks kruidnagel
1 kaneelstokje
4 dl kokosmelk
5 dl water
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Zo maak je jasmijnrijst met specerijen recept uit de Maleise keuken
Was de rijst een aantal keer totdat er geen zetmeel meer vrij komt.Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak op laag vuur de knoflook, steranijs, kruidnagel en het kaneelstokje kort aan.Voeg dan de rijst, kurkuma en de tamarinde toe en bak deze 10 seconden mee.Blus af met het water, kokosmelk, zout en wat suiker en breng dit aan de kook.Kook de rijst gaar en serveer in een mooie schaal.
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































