Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Jasmijncake dessert uit de thaise keuken

Ingrediënten
100 gr sojabonen
1,8 ltr kokosmelk
500 gr suiker
8 eieren
1 tl jasmijnessence
10 gr boter
1 banaanblad voor decoratie
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
Week de sojabonen 1 uur in koud water en kook ze daarna gaar (+/- 15 minuten) laat na het koken goed uitlekken.Mix de gekookte bonen met kokosmelk, suiker en de eieren tot een gladde massa. Doe dit mengsel in een pan breng dit voorzichtig aan de kook en blijf voortdurend roeren in de massa.Als het gekookt heeft zet het vuur dan lager en laat het mengsel 15 minuten zachtjes pruttelen en blijf goed doorroeren. Neem dan de pan van het vuur en voeg de jasmijnessence toe.Verwarm de oven voor op 180c. Beboter een ronde bakvorm van 4 cm diep met een diameter van 22 cm en giet het mengsel erin.Bak de cake op 170c gedurende 45 minuten en laat de cake daarna afkoelen. Snij de cake in blokjes en presenteer dit op een banaanblad.