Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Japanse tonijnsoep maguro

Ingrediënten
100 gr. Albacore tonijn in stukjes
kwart zakje dashi-poeder
8 dl water
2 eetlepels olie
1/2 wit van prei fijngesneden
1/2 ui sjalot fijngesneden
0,5 dl kikkoman sojasaus
0,5 dl nam pla (Thaise vissaus)
1 teentje knoflook
1 dl room
snufje zout
olie om te bakken
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
Japanse soep van tonijn sojasaus en dashipoeder ( maguro)
Verhit de olie in een pan en bak er de ui, pre, tonijn, en de knoflook in aan.Blus af met het water en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, ontstaat er schuim. Schep dit af.Op laag vuur 10 minuten zachtjes laten doorkoken.Met staafmixer de soep tot een gladde massa mixen, daarna door de zeef halen.Zet de soep weer terug op het vuur en voeg sojasaus, nam pla, dashi poeder en room toe. Breng het aan de kook en breng het op smaak met evt extra soja, nam pla.