Japanse tonijnsoep maguro

Ingrediënten

100 gr. Albacore tonijn in stukjes
kwart zakje dashi-poeder
8 dl water
2 eetlepels olie
1/2 wit van prei fijngesneden
1/2 ui sjalot fijngesneden
0,5 dl kikkoman sojasaus
0,5 dl nam pla (Thaise vissaus)
1 teentje knoflook
1 dl room
snufje zout
olie om te bakken

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Japanse soep van tonijn sojasaus en dashipoeder ( maguro)

Verhit de olie in een pan en bak er de ui, pre,  tonijn, en de knoflook in aan.Blus af met het water en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, ontstaat er schuim. Schep dit af.Op laag vuur 10 minuten zachtjes laten doorkoken.Met staafmixer de soep tot een gladde massa mixen, daarna door de zeef halen.Zet de soep weer terug op het vuur en voeg sojasaus, nam pla, dashi poeder en room toe. Breng het  aan de kook en breng het op smaak met evt extra soja, nam pla.