In japanse specerijen ingemaakte komkommer

Ingrediënten

4 komkommer op de mandoline zo dun mogelijk gesneden
100 gr suiker
3 dl sushiazijn
4 dl water
1 theelepel togarashi peper
1 theelepel wasabi poeder
40 gr blanke sushi gember
1 theelepel zout
1 eetlepel zout
2 eetlepels merin

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

In Japanse specerijen ingemaakte komkommer

Meng de komkommer met 1 eetlepel zout goed door elkaar in een kom. Doe de komkommer dan in een vergiet zet deze onder druk en laat 15 minuten marineren. Verwarm de sushiazijn met het water in een pannetje en los hier de suiker en 1 theelepel zout in op. Haal de pan dan van het vuur en voeg de merin, wasabipoeder en de togarashi peper toe meng dit door en laat dit afkoelen. Als de marinade is afgekoeld voeg dan de sushigember toe en doe alles in een schone weckpot. Haal dan de komkommer uit de vergiet en knijp het overtollige vocht uit. Doe de komkommer bij de marinade in de weckpot en sluit deze dan af. Schud de weckpot een paar keer goed heen en weer en zet deze dan koel weg. Laat de komkommer minimaal 2 dagen staan om goed door te trekken.