Jam van lente ui-bosui recept voor grill dome big green egg

Ingrediënten

750 gr bosuitjes heel
2 dl water
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel 5 specerijenpoeder
650 gr gelei suiker
sap van 1 limoen
rasp van 1 limoen
15 gr sushigember fijngesneden
1 eetlepel witte sesamzaadjes geroosterd.

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Rooster de bosui op lage temperatuur gaar in de Grill Dome Big Green Egg. Laat ze wat afkoelen en snij dan in stukken. Verwarm het water met de sojasaus, specerijenpoeder, limoensap, limoenrasp, sushigember en breng dit aan de kook. Voeg dan de suiker, sesamzaad en de bosui toe laat weer aan de kook komen en zet dan het vuur zachter. Kook dit op laag vuur onder voortdurend roeren 8 minuten zachtjes door en vul de jam dan af in schone weckpotten. Kruidenmix pulled pork