Jam van bieten met balsamico en jamaicaanse peperbes

Ingrediënten

1 theelepel verse gember geraspt
2 limoenblaadjes fijn gesneden
0,5 dl basamico azijn;
1 kg rauwe bietjes schoongemaakt en fijn geraspt
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel piment bes gemalen
3,5 dl bietensap
250 gr suiker
50 gr ahornsiroop
25 gr appelpectine online te koop

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Jam van bieten met balsamico en Jamaicaanse peperbes

 

Verhit de olie in een pan en bak de gember kort aan. Voeg dan de bieten toe en bak deze kort mee. Voeg dan limoenblaadjes, bietensap, pimentbes poeder, suiker, ahornsiroop en pectine toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en gaar de bieten goed door. Stort de jam in schone weckpotten af.