Jalebi uit india streetfood

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gr bloem
5 dl warm water
100 gr suiker
3 el olie
3 el kikkererwtenmeel
1 zakje droge gist ( 7 gr )
Voor de siroop
400 gr suiker
1 tl saffraanpoeder
1 tl kardamonpoeder
5 dl water
1 dl limoensap

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoete beignets van kikkererwtenmeel Jalebi Streetfood

 

Jalebi deeg bereiding

Meng het warme water samen met de gist in een kom en roer goed door. Voeg dan de andere ingrediënten toe en roer dit tot een glad beslag. Laat dit beslag dan 45 minuten op een warme plek rijzen. Doe het beslag dan in een spuitzak. Spuit het beslag al draaiend in de frituur van 180c  en bak aan allebeide de kanten goudbruin. Haal de Jalabi dan uit de frituur en leg ze 4 minuten in de warme siroop.

Voor de Jalebi siroop

Doe de ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Zet dan het vuur uit en doe de Jalabi gelijk na het frituren in de siroop.