Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Jalebi uit india streetfood
Ingrediënten
Voor het deeg
300 gr bloem
5 dl warm water
100 gr suiker
3 el olie
3 el kikkererwtenmeel
1 zakje droge gist ( 7 gr )
Voor de siroop
400 gr suiker
1 tl saffraanpoeder
1 tl kardamonpoeder
5 dl water
1 dl limoensap
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Zoete beignets van kikkererwtenmeel Jalebi Streetfood
Jalebi deeg bereiding
Meng het warme water samen met de gist in een kom en roer goed door. Voeg dan de andere ingrediënten toe en roer dit tot een glad beslag. Laat dit beslag dan 45 minuten op een warme plek rijzen. Doe het beslag dan in een spuitzak. Spuit het beslag al draaiend in de frituur van 180c en bak aan allebeide de kanten goudbruin. Haal de Jalabi dan uit de frituur en leg ze 4 minuten in de warme siroop.
Voor de Jalebi siroop
Doe de ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Zet dan het vuur uit en doe de Jalabi gelijk na het frituren in de siroop.