Jackfruit ( Nangka) Chiffon cake als dessert uit de Filipijnse keuken

Maak de kom  en de garde van de keukenmachine vetvrij door er wat citroensap overheen te halen. Klop de eiwitten eerst 1 minuut op hoge snelheid op zodat er wat lucht in zit. Voeg dan beetje bij beetje de 125 gr suiker toe en klop de eiwitten op totdat ze stevig zijn. Meng de eigelen samen met de suiker en de jackfruitessence in een andere kom en meng dit goed door elkaar. Meng de eiwit en de eigelen voorzichtig door elkaar en voeg de bloem , bakpoeder en de olie toe en meng dit tot een gladde massa. Besmeer de chiffon vorm met boter en bestuif deze met bloem. Wat belangrijk is als je de vorm insmeert doe dit dan van boven naar beneden. Dan zal de Chifoncake makkelijker omhoog bakken in de oven. Stort het cakemengsel in de vorm en bak de cake gaar op 150 c in ongeveer 40 minuten. Controleer de Jackfruit ( Nangka) Chiffon cake op gaarheid net zoals je met een gewone cake doet. Als de cake gaar is haal deze dan uit de oven en laat goed afkoelen. Garneer de bovenkant af met de  Jackfruit glazuur.

Jackfruit of zoals ze deze vrucht in Maleisië, Indonesië en de Filipijnen Nangka noemen. Is een van de grootste vruchten die aan bomen groeit. ( net zoals de Doerian). De schil is bruingroen en heeft aan de buitenkant punten. De vrucht kan na 3 jaar groeien geoogst worden en het vruchtvlees is geel met een heerlijke zoete geur. De vrucht word veel in blik ingemaakt en bij een goede toko vers te bestellen. Jackfruit word ook veel gebruik als alternatief voor vlees en je kunt het prima gebruiken als alternatief voor pulled pork.

Jackfruit ( Nangka) Chiffon cake als dessert uit de Filipijnse keuken

Jackfruit chiffon cake

Jackfruit ( Nangka) Chiffon cake is een van de gerechten die wij maken tijdens de Filipijnse kookworkshop. Heeft u Interesse om deze bijzondere keuken te leren kennen? Meld u dan aan voor de  Filipijns kookworkshop of neem contact op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over de Filipijnse keuken, net als over de andere kookworkshops  die we voor u kunnen organiseren.