Jackfruit glazuur voor de Jackfruit (Nangka) Chiffon cake bereiding:

Doe de roomboter in een keukenmachine en klopt deze wit. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng goed door. Voeg dan de jackfruit essence toe meng door en smeer over de Filipijnse Jackfruit chifon cake. Gebruik dit recept om de Jackfruit Chiffon cake mee af te glaceren.

Wil je geen gebruik maken van essence dan kun je zelf ook de jackfruit smaakmaker maken. Neem dan een blikje jackfruit te koop in een toko en draai dit glad in de keukenmachine. Doe dit door een zeef en de jackfruitsiroop is klaar voor gebruik.

Dit recept voor de jackfruit Chifon cake is een goed voorbeeld van de invloed die de Amerikaanse keuken in de Filipijnen heeft gehad. De Chifon cake is van oorsprong een Amerikaanse cake die erg populair is en overal in de Filipijnse bakkerijen wordt verkocht. De Chifoncake is een luchtige cake die een stuk minder zwaar is dan een cake op basis van roomboter ( ook lekker!)

In Maleisië heb je een ander variant van de Chifoncake een Pandan versie. De Pandan essence die je daar voor nodig hebt kun je in de toko kopen of zelf maken. Als je de Pandan essence zelf wilt maken kook dan de Pandan bladeren kort af en draai deze met wat suikerwater fijn in een keukenmachine. Haal deze siroop door en bolzeef en het is klaar voor gebruik.

Heeft u Interesse om de Filipijnse keuken te leren kennen? Meld u dan aan voor de Filipijns kookworkshop of neem contact op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over de Filipijnse keuken, net als over de andere kookworkshops  die we voor u kunnen organiseren.