Inktvis streetfood uit de keuken van hong kong

Ingrediënten

5 stuks polpo tentakels
1,5 ltr kippenbouillon
1 ltr water
3 st laurierblad
1 st steranijs
1 kaneelstokje
4 st kruidnagel
1 tl geelwortel
1 tl zeezout
2 teentjes knoflook fijn gesneden
Bamboe prikkers
Voor de marinade
2 el hoi sin saus
1 st rode peper fijngesneden zonder de zaadjes
1 dl Chinese BBQ saus

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Inktvis Streetfood uit de keuken van Hong Kong

Bereiding:
Doe de steranijs, kaneel, kruidnagel en laurierblad in een pan en rooster deze op laag vuur voor 40 seconden. Blijf de specerijen wel in beweging houden anders gaan ze verbranden. Voeg dan de kippenbouillon, geelwortel, water, zeezout en de knoflook toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de polpo tentakels toe zet het vuur laag en laat de tentakels in een uur zachtjes gaar worden. Haal na een uur de tentakels uit het vocht en laat ze afkoelen totdat ze afgekoeld zijn. Verwijder dan de noppen en snij de tentakels in niet al te grote stukken die je op een prikker kunt doen. Doe de tentakels in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe Chinese BBQ saus . Laat de tentakels minimaal 30 minuten marineren en rijg ze dan op een prikker. Rooster de inktvis Streetfood dan op een BBQ of in een grillpan en bestrijkt ze op het laatste moment met wat van de overgebleven marinade.

Dit recept is gebaseerd op het boek van Jeremy Pang over Streetfood gerechten uit Hong Kong.