Ingemaakte Thaise knoflook dit recept kun je ook fermenteren
Doe de appelazijn, water, peperkorrels, korianderzaad, suiker en het zout in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes inkoken en zet dan het vuur uit. Doe de knoflook in een weckpot en giet er dan de marinade overheen. Laat de inhoud van de weckpot eerst afkoelen voor je de deksel dicht gaat doen. Na 2 dagen is de marinade genoeg doorgetrokken en is de knoflook klaar voor gebruikt. Na opening van de weckpot kun je de ingemaakte Thaise knoflook in de koelkast 1 maand bewaren.
Wil je de knoflook langer houdbaar maken dan kun je de knoflook evt ook fermenteren. Gebruik dan 1 ltr water met 45 gr zout en de rest van de specerijen zonder de azijn en meng dit goed door ( dit is nu de pekel). Doe de knoflookteentjes in een weckpot en giet hier de pekel over. Zorg dat de knoflookteentjes goed onder de pekel staan. Dit kun je bv doen door er een schoon bordje op te leggen met een gewicht. Doe dan de weckpot dicht en laat dit op kamertemperatuur 3 tot 4 weken fermenteren.
Dit basisrecept voor gefermenteerde knoflook kun je gebruiken voor bv Curry van varkensvlees
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop