Ingemaakte knoflook met citroengras en limoenblaadjes

Ingrediënten

300 gr knoflook tenen schoongemaakt
3 gedroogde rode pepertjes
2,5 dl witte wijn azijn
2 dl water
3 eetlepels Thaise vissaus
2 stengels citroengras grof gesneden
5 st limoenblaadjes;
100 gr suiker
1 theelepel zout
5 peper korrels

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Ingemaakte knoflook met citroengras en limoenblaadjes

Doe het water met de peper, azijn, vissaus, limoenblaadjes,suiker, zout en peper korrels in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg de knoflooktenen toe doe een deksel op de pan en gaar de knoflook zachtjes in het vocht. Als de knoflook gaar is vul deze dan af in een schone  weckpot en laat dit 4 dagen staan.