Ingemaakte aubergine recept uit de spaanse keuken

Ingrediënten

4 kleine aubergines
0,5 dl olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1 ui in ringen gesneden
2 limoenen in plakjes gesneden
1 dl witte wijn azijn
2 dl water
½ eetlepel zoete paprika poeder
4 teentjes knoflook in de lengte doormidden gesneden
1 theelepel venkelzaadjes
1 theelepel zout
2 laurierbladeren
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Ingemaakte aubergine in weckpot naar Spaans recept

Snij de aubergines in de lengte in vier stukken. Bestrooi de stukken met zout en laat deze 10 minuten marineren. Dep na 10 minuten de aubergines droog met een stuk keukenpapier en bak ze goudbruin in een pan met wat zonnebloemolie. Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord om af te koelen. Als de aubergine is afgekoeld doe deze dan in schone weckpotten. Doe de olijfolie, knoflook, ui, limoen, azijn, water, paprikapoeder, oregano, venkel en de laurierbladeren in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en giet de marinade over de aubergine. Sluit de weckpot af en laat dit minimaal 1 week marineren.