Ingemaakt groenten recept uit de italiaanse keuken giardiniera

Ingrediënten

200 gr bloemkool in kleine roosjes
4 st laurierblad
150 gr groen paprika in dunnen reepjes gesneden
200 gr kleine courgetten in plakjes gesneden
150 gr rode paprika in dunnen reepjes gesneden
200 gr inmaak uitjes schoongemaakt
200 gr winterpeen in dunnen reepjes gesneden
1 ltr witte wijn azijn
5 dl water
4 st jeneverbessen
4 st kruidnagel
3 theelepels zout
2 eetlepels suiker
1 eetlepel mosterdzaad geel

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Ingemaakt groenten recept uit de Italiaanse keuken Giardiniera

 

Doe het water,azijn, laurierblad, jeneverbes, kruidnagel, zout, suiker en het mosterdzaad in een pan en breng dit aan de kook. Blancheer de groentes een voor een in het azijnmengsel en laat ze in ijswater afkoelen. Giet de groentes dan af en de dep droog met een schone theedoek. Verdeel de groentes over de schone weckpotten giet hier het hete azijnmengsel op en doe de deksel dicht. Draai de potten dan om en laat ze goed afkoelen. Deze groentes kun je maximaal 5 maanden op een koele donker plek bewaren. Als je een pot openmaak bewaar deze dan in de koelkast maximaal 4 dagen.