Indonesische kip in kokosmelksaus ajam besengek

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees
2 uien fijngesneden
1 blikje kokosmelk
4 teentjes knoflook fijngesneden
5 st kemiri noten
2 theelepels ketoembar ( gemalen koriander)
1 eetlepel verse gember geraspt
1 eetlepel verse koenjit geraspt of een eetlepel poeder
2 stuks serhe fijngesneden
4 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden
1 eetlepel goela djawa
1 dl sterke kippenbouillon
Zout en peper
Zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een saus van specerijen en kokos naar Indische recept

Doe de ui, knoflook, kemiri, ketoembar, gember, koenjit, serhe, limoenblaadjes in een vijzel en stampt dit tot een pasta ( keukenmachine mag ook). Verhit de olie zonnebloemolie in een pan en bak de kruidenpasta kort aan. Voeg dan de kip toe en bak deze kort mee. Blus af met de kokosmelk en de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager maak de kip gaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer hier zoetzuur van venkel