In specerijen gestoofde bakbanaan recept uit de keuken van het caribische gebied kondres

Ingrediënten

750 gr gaar vlees in stukjes gesneden ( geit, kip, varken of rundvlees)
3 stuks bakbananen in stukken van 3 cm gesneden
4 dl water
5 sjalotten fijn gesneden
4 st vleestomaten zonder het vel in blokjes gesneden
1/3 bosje peterselie fijn gesneden
1/3 bosje basilicum fijn gesneden
3 stengels selderij schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
4 teentjes knoflook fijn gesneden
3 stuks zongedroogde tomaten geweekt en in stukjes gesneden
1 theelepel zwarte peper gemalen
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel tijm
2 theelepels groentebouillon poeder
zonnebloemolie
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Doe de tomaten, sjalotten, peterselie, basilicum, selderij, gember, knoflook, gedroogde tomaten en het water in de keukenmachine en draai dit fijn. Verhit de olie in een pan en bak het vlees kort aan. Voeg dan de kerriepoeder en de peper toe en bak dit kort mee. Blus af met de fijn gedraaide massa uit de keukenmachine en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg dan de bakbananen en de groenten bouillon toe en stoof de bakbananen in 40 minuten langzaam gaar.