In serranoham gebakken coquille met madeleine van parmezaanse kaas en een lauwwarme dressing op basis van gedroogde tomaat

Ingrediënten

8 grote Coquilles ´s schoon
8 plakken gerookte ham
100 gr Parmezaanse kaas
4 eieren
190 gr bloem
3 gr bakpoeder
125 gr gesmolten boter
1 theelepel zout
80 gr gedroogde tomaatjes fijngesneden
2 dl olijfolie
2 eetlepels sushi-azijn

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Coquille met gerookte ham en parmazaanse kaas madeleine

Coquilles Snij de coquilles doormidden verpak ze in een halve plak ham en leg ze dan op een bord , zet dit bord dan in de koelkast.Maak ondertussen het Madeleine-beslag.Meng de Parmezaanse kaas, zout, eieren, bloem en bakpoeder in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door. Dek de kom af met plastic en zet dit 15 minuten in de koeling. Verwarm de oven voor op 180c en bak het deeg in een Madeleine vorm goudbruin.( +/- 11 minuten ).Dressing 50 gr gedroogde tomaatjes fijngesneden 2 dl olijfolie 2 eetlepels sushiazijn zout en peper. Meng alle ingrediënten in een pannetje en verwarm de dressing kort.Afwerking.Verhit een tefalpan en bak de coquilles rondom bruin. Presenteer dit samen met de Madeleine ‘s en de dressing op een bord.