In elzenhout geroosterde dorade filet met quinoa venkel met een saus van trostomaat

Ingrediënten

12 porties doradefilet
12 velletjes elzenhout geweekt
300 gr rode Quinoa
1 ltr water
1 theelepel zout
8 trostomaten zonder het velletje
1 eetlepels kappertjes
1 eetlepel gerookte boter
1 sjalot fijn gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
rasp van 2 citroenen
1/4 bosje koriander gesneden
1,5 st venkel knol zonder de kern fijn gesneden op de mandoline
6 eetlepels olijfolie
0,5 dl olijfolie
zout en peper
bindtouw

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Vis

Maak de visfilet schoon en zorg dat er geen graatjes in blijven.

Quinoa

Doe het water en zout in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de quinoa toe en breng dit aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en kook op laag vuur de quinoa in 15 minuten gaar. Giet het overtollige water af doe de quinoa in een kom en laat even afkoelen.. Meng dan met 6 eetlepels olijfolie, citroenrasp, venkel, koriander en breng op smaak met zout en peper.

Trostomaten dressing

Snij de tomaat in kleine dobbelsteentjes ( hou de zaadjes en het vocht apart in een bakje). Meng de tomaten blokjes met kappertjes , gerookte boter, knoflook, sjalot, zout, peper en 0,5 dl olijfolie. Voeg net zo veel vocht van de tomaten toe totdat je een mooie emulsie hebt.

Afwerking

Haal het hout uit het water en dep het hout droog. Verdeel de Quinoa over de stukjes hout en leg hier de vis op. Rol het hout op en zet vast met een prikker of bindtouw. Rooster de vis gaar in de BBQ en serveer hier de trostomatendressing bij.