Hot saus van gedroogde peper

Ingrediënten

5 liter pekel ( 1 op 40 gr )
400 gr verse knoflook
1 kg gerookte verse Jalapeno pepers gerookt ( eikenhout)
500 gr gedroogd pepers rood
500 gr verse gember met schil in stukjes gesneden

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Hot saus van gedroogde peper is niet moeilijk om te maken en leuk om te doen. Je kunt van allerlei kruiden en specerijen toevoegen tijdens de fermentatie.
Alles goed door mengen en onder druk zetten in een vat met slot. Fermenteren totdat het naar je zin. Dan afgieten ( vang het vocht op) en doordraaien. Voeg pekelvocht toe tot gewenste consistentie.

De Hot saus van gedroogde peper kun je dan bottelen en evt eerst nog pasteuriseren. Heb je al een gefermenteerde tomaten geprobeerd? De heetste peper op dit moment Carolina Reaper

Lees ook  Spaanse pepers in diverse soorten en maten