Honingijs recept zelfgemaakt glace au miel

Ingrediënten

1,5 ltr melk
1,5 ltr slagroom
merg van 1 vanillestokjes
15 st eidooiers
400 gr bloemenhoning
250 gr suiker

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Meng in een rvs kom de eidooiers,5 dl melk, suiker en de honing goed door elkaar. Doe de rest van de melk, slagroom en de vanille in een pan en breng deze aan de kook. Ze dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!).Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen en draai op in een ijsmachine.