Hollandse nieuwe met aardappelwafel en hangop van citroen, kappertjes en augurk

Ingrediënten

4 stukjes haring schoongemaakt
½ receptuur aardappelwafel
2 dl volle yoghurt
eetlepel volle kwark
4 augurken in kleine blokjes gesneden
2 theelepels kappertjes
rasp van ½ citroen
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hollandse nieuwe met aardappelwafel en hangop van citroen

Zet een vergiet in een kom en leg in de vergiet een theedoek. Giet hier de yoghurt in vouw de theedoek over de yoghurt en ze dit licht onder druk weg in de koelkast. Laat de yoghurt 4 uur uitlekken. Bak ondertussen de aardappelwafels. Haal na 4 uur de kom uit de koelkast en wring de theedoek een beetje uit. Doe de hangop in een kom voeg de kwark toe en roer goed door. Voeg dan de augurk, kappertjes en de citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de haring met de aardappelwafels en de hangop als hapje op een feest. Recept aardappelwafel.