Brood van hollandse asperge met met boerenham

Ingrediënten

200 gr Italiaanse bloem ( Farino grano duro )
2 zakjes gedroogde gist (7gr)
50 gr suiker
50 gr zachte boter
2,5 dl warm water
1 theelepel zout
1 theelepel nootmuskaatpoeder
150 gr Hollandse asperges beetgaar gekookt
50 gr boerenham in kleine blokjes gesneden
olijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Brood van Hollandse asperge met boerenham

Meng de bloem, suiker, nootmuskaatpoeder, zout en boter in een kom. Los de gist op in het warme water en voeg dit aan de kom toe. Kneed deze massa zeker 10 minuten door totdat je een soepel elastische deeg krijgt. Laat het deeg 15 minuten rusten op een warme plek en meng er dan de beenham door. Kneed het deeg dan 3 minuten door zodat de beenham goed gemengd is in het deeg. Leg dit deeg op een bakplaat met vetvrij papier en vorm hier een ovaal brood van ( 2cm dik). Druk hierin de asperges en besmeer het brood met wat olijfolie. Bak het brood gaar op 180c in ongeveer 15 minuten.