Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Hollandse asperge muffins met beenham en romero rozemarijn
Ingrediënten
200 gr bloem
50 gr maismeel
1 theelepel geraspte nootmuskaatpoeder
3 theelepels Bakpoeder
1/2 theelepel zout
Peper uit de molen
1 theelepel tijm
2 eieren
3 dl melk
4 eetlepels olijfolie
50 gr Romero rozemarijn in blokjes gesneden of een mooie Manchego kaas
150 gr Hollandse asperges beetgaar gekookt en in kleine stukjes gesneden
100 gr beenham in kleine stukjes gesneden
50 gr geraspte oude kaas
boter
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Hollandse asperge muffins met beenham en Romero rozemarijn
Hollandse asperge muffins met beenham en Romero rozemarijn
Verwarm de oven voor op 180c.Doe de bloem, maïsmeel, nootmuskaatpoeder, tijm, bakpoeder, zout en peper in een kom meng dit goed door en maak een kuiltje in het midden .Meng in een andere kom het ei, de melk en de olie goed door elkaar. Giet dit mengsel in het kuiltje van het meel en roer dit door totdat je een mooi beslag krijgt. Smeer een mini muffin vorm in met wat boter en verdeel het beslag over de vorm ( schep de vormpjes niet te vol ). Meng de Romero rozemarijn, beenham en de asperges door elkaar in een kommetje en verdeel dit over elk vormpje dat gevuld is met het beslag en druk dit stevig aan. Strooi als laatste over elke muffin wat geraspte oude kaas en bak de muffins af op 180c in ongeveer 13 minuten.