Hollandse asperge muffins met beenham en romero rozemarijn

Ingrediënten

200 gr bloem
50 gr maismeel
1 theelepel  geraspte nootmuskaatpoeder
3 theelepels Bakpoeder
1/2 theelepel  zout
Peper uit de molen
1 theelepel  tijm
2 eieren
3 dl melk
4 eetlepels olijfolie
50 gr Romero rozemarijn in blokjes gesneden of een mooie Manchego kaas
150 gr Hollandse asperges  beetgaar gekookt en in kleine stukjes gesneden
100 gr beenham in kleine stukjes gesneden
50 gr geraspte oude kaas
boter

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hollandse asperge muffins met beenham en Romero rozemarijn

Hollandse asperge muffins met beenham en Romero rozemarijn

Verwarm de oven voor op 180c.Doe de bloem, maïsmeel, nootmuskaatpoeder, tijm, bakpoeder, zout  en peper in een kom  meng dit goed door en maak een kuiltje in het midden .Meng in een andere kom  het ei, de melk en de olie goed door elkaar. Giet  dit mengsel  in het kuiltje van het meel en roer dit door totdat je een mooi beslag krijgt. Smeer een mini muffin vorm in met wat boter en verdeel het beslag over de vorm ( schep de vormpjes niet te vol ). Meng  de Romero rozemarijn, beenham en de asperges door elkaar in een kommetje en verdeel dit over  elk vormpje dat gevuld is met het beslag en druk dit stevig aan. Strooi  als laatste over elke muffin wat geraspte oude kaas en bak de muffins af op 180c in ongeveer 13 minuten.