Hete bliksem met gedroogde appels en winterpostelein

Ingrediënten

1 kg aardappel geschild
450 gr appels geschild en in blokjes gesneden
150 gr gedroogde appels in blokjes gesneden
1 bosjes winterpostelein grof gesneden
1 theelepel zout
zout en peper
roomboter
uitgebakken spekblokjes
melk
peper
water
Hete bliksem met gedroogde appels en winterpostelein

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hete bliksem met gedroogde appels en winterpostelein

 

Doe de aardappels samen met de geschilde appels en 1 theelepel zout  in een pan en voeg net zo veel water toe totdat alles net onder staan. Breng de pan met water aan de kook zet dan het vuur lager en laat alles zachtjes gaar worden. Als de aardappels gaar zijn giet ze dan af en stoom ze even droog. Stamp de massa dan fijn en voeg  naar smaak boter, melk, zout, peper uit de molen toe. Voeg dan de spekjes, gedroogde appel en de winter postelein toe en serveer bij de sukade.