Deeg pastel de Nata

Meng in een kom het water met zout en bloem tot een egaal deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten. Rol dan het deeg uit in de vorm van een ster ( 2 cm dikte ). Leg dan de margarine in het midden van de ster en drukt de 4 uiteinde van de ster naar het midden zodat de margarine ingepakt is. Rol het deeg dan uit en vouw het in 3 stukken. Rol het deeg dan weer uit in 3 stukken en rol dan verder tot een vierkante deeglap van 1cm. Besmeer het deeg met iets water en rol het deeg strak op. ( laat het dan 20 minuten in de koelkast rusten ). Snij het deeg dan in stukken van 2 cm en  verdeel de stukken over 12 met  boter besmeerde vormpjes. Druk met je duim en wat water de stukken goed plat en laat de vormpjes 15 minuten rusten.

Pastel de Nata deel 1

Doe het water met de suiker, kaneelstukje en de citroenschil een  pannetje. Breng het aan de kook zet dan het vuur lager en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Zet dan het vuur uit giet de massa door een zeef in een kom en laat afkoelen.

Pastel de Nata deel 2

Meng in een kom de bloem met het zout en 1 dl melk tot een gladde pasta. Doe de rest van de melk in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg de bloempap toe en roer dit op laag vuur in 1 minuut gaar. Zet dan het vuur uit en meng dit met de gekookte suikersiroop. Laat dit goed afkoelen en meng er dan de eidooiers en het hele ei door en roer dit tot een glad beslag. Verdeel het beslag dan over de vormpjes en bak de vormpjes op 250c in 8 tot 10 minuten gaar.

Pastel de Nata of pastel de Belem is het traditionele custertaartje dat je overal in de stad zult tegen komen. Als je in Lissabon bent ga dan eens langs bij Fábrica dos Pastéis de Belém. Je kunt daar in de bakkerij kijken waar ze constant gemaakt worden. Heb wel even geduld want er staan lange rijen voor de bakkerij.