Heekfilet met zilveruitjes en sinaasappel filete de merluza con cebolla y naranja

Ingrediënten

600 gr heekfilet in 4 stukken gesneden
20 st verse zilveruitjes schoongemaakt
1 dl witte wijn
1 teentje knoflook fijngesneden
rasp van een sinaasappel
sap van 2 sinaasappels
50 gr suiker
2 eetlepels sherryazijn
zout en peper
olijfolie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Heek filet met zilverui en sinaasappel uit de Spaanse keuken

Meng de vis met de olijfolie, knoflook, sinaasappelrasp zout en peper en laat dit een  uur marineren. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de zilveruitjes aan alle kanten goudbruin. Voeg dan de suiker toe en laat de uitjes even karamelliseren. Blus af met de azijn en het sinaasappelsap en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de uitjes zachtjes gaar worden. Als de uitjes gaar zijn breng ze dan op smaak met zout en peper en doe ze dan in een ovenschaal . Laat dan de uitjes goed afkoelen en leg hier de gemarineerde vis op . Giet de wijn over de vis en bestrooi met zout en peper. Bak de vis gaar op 160 c in ongeveer 20 minuten.