Hazelnoot semifreddo recept semifreddo alla nocciola

Ingrediënten

300 gr witte basterdsuiker
1 dl water
3 el olie
300 gr geroosterde hazelnoten in stukjes
100 gr gebroken walnoten
5 dl geslagen slagroom
2 eiwitten
2 eidooiers
4 el Frangelico ( notenlikeur)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Smeer een rvs bakplaat in met boter. Doe het water samen met 150 gr basterdsuiker in een pannetje laat dit karamelliseren en voeg dan de noten toe.Stort dit op de bakplaat , strijk glad en laat goed afkoelen. Draai dit kort in de keukenmachine. ( niet tot poeder)Klop de eidooiers samen met de 100 gr suiker au bain-marie warm op en draai dit weer koud in de keukenmachine.Klop ondertussen de eiwitten samen met de 50 gr basterdsuiker op in de keukenmachine, totdat het stevig word.Meng nu de eidooiermassa, slagroom, eiwit en de karamel goed door elkaar en stort dit af in een vorm. Laat minimaal 8 uur goed doorvriezen.Tip: dit dessert is niet voor zwangere dames vervang hiervoor het ei door een gepasteuriseerd product.