Harira recept uit de keuken van marokko

Ingrediënten

1 kg vleestomaat zonder vel in stukjes gesneden
200 gr stoofvlees ( rund) in stukjes gesneden
2 ltr water
75 gr linzen gekookt
1 ui fijn gesneden
1/3 bosje bladselderij fijn gesneden
1/3 bosje bladpeterselie gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel verse gember geraspt
½ theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel saffraanpoeder
50 gr vermicelli gekookt
150 gr kikkererwten gekookt
sap van 1 citroen
zonnebloemolie
1 eetlepel korianderblaadjes fijn gesneden
1 eetlepel peterselie plat fijngesneden
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Harira recept uit de Marokkaanse keuken vol met specerijen

Verhit de olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Blus af met het water en de tomaat en breng dit aan de kook. Voeg dan de selderij, peterselie, tomatenpuree, zout, peper, gember, kaneel, kurkuma en saffraan toe en kook het vlees zachtjes gaar. Als het vlees gaar is voeg dan de vermicelli, linzen en de kikkererwten toe en breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper.