Hamburgers van black tiger garnalen met knoflook en sinaasappel recept voor de grill dome big green egg

Ingrediënten

600 gr black tiger gamba’s schoongemaakt
3 sjalotten fijn gesneden
1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
1 theelepel venkelzaad
1 st eiwit
1/3 bosje bieslook fijn gesneden
rasp van 1 sinaasappel (bio)
2 eetlepels aioli van geroosterde knoflook met sinaasappel
40 gr brioche kruim
zout en peper
zonnebloemolie

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan bak de uitje samen met de paprika beetgaar breng op smaak met zout en peper en laat goed afkoelen. Draai de tijgergarnalen fijn in de keukenmachine samen met de venkelzaad, eiwit, rasp van de sinaasappel, aioli en brioche kruim. Haal de massa dan uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Meng dit met de gebakken groenten en de bieslook door elkaar en vorm er dan 8 hamburgertjes van. Bak de hamburgertjes gaar op de BBQ. Aioli van geroosterde knoflook met sinaasappel