Halim recept soep uit de moslim keuken van mauritius

Ingrediënten

1 kg kippendijenvlees in blokjes gesneden
25 gr knoflook fijn gesneden
25 gr verse gember geraspt
2 theelepels zout
3 theelepels kurkuma
2 theelepels komijn zaad
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chili poeder
5 st kaneelstokjes
4 st kardemon
5 st kruidnagel
3 theelepel garam masala
3,5 ltr water
100 gr gele linzen 3 uur in water geweekt
100 gr groene linzen 3 uur in water geweekt
50 gr Havermout
100 gr Kikkererwtenmeel ( channa dhal)
3 uien fijn gesneden
1 bosje koriander fijn gesneden
1 bosje mint fijn gesneden
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Halim soep op basis van linzen uit de keuken van Mauritius

Marineer de kip met de knoflook, gember, zout, kurkuma, komijnzaad, komijnpoeder, chilipoeder en de garam masala minimaal 1 uur. Verhit de olie in een pan en bak de kip kort aan. Voeg dan de kaneelstokjes, kardemon en kruidnagel toe en bak deze kort mee. Blus af met het water en breng alles aan de kook. Voeg dan de havermout, gele en de groene linzen toe en roer goed door. Meng er dan het kikkererwtenmeel door zet het vuur lager en laat de linzen beetgaar koken. Voeg dan de koriander en de mint toe en breng de soep op smaak met zout en peper.