Groene Thaise curry met aubergine en kip uit de Thaise keuken

4 eetlepels olie
2 eetlepel groene currypasta
4 dl kokosmelk
1 dl water
500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
een handvol mini aubergines
1 theelepel suiker
4 eetlepel vissaus
2 limoenblaadjes
Sap van 1 limoen
6 blaadjes thaise basilicum
1 theelepel rode peper fijngesneden
2 eetlepels verse korianderblaadjes

Verhit de olie in de wok  en roerbak  de kerriepasta  2 minuten.Draai het vuur lager en giet de kokosmelk  er voorzichtig bij , laat 2 minuten zachtjes pruttelen.Voeg de kip , groene aubergine en water toe en laat de kip zachtjes gaar worden.Voeg de  kleine aubergine toe samen met suiker, vissaus, limoenblad en de rode peper en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.Haal dan de wok van het vuur en voeg de basilicum, limoensap en korianderblad toe.Serveer de Groene Thaise curry met rijst en een mooie salade.

Het recept voor de basis groen currypasta

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop