Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Groene Thaise curry met kip en aubergine recept uit de Thaise keuken keaw wan kai

Groene curry met aubergine en kip uit de Thaise keuken
Thaise recepten van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 4 eetlepels olie
– 2 eetlepel groene currypasta
– 4 dl kokosmelk
– 1 dl water
– 500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
– 2 thaise aubergines in vieren gesneden
– een handvol mini aubergines
– 1 theelepel suiker
– 4 eetlepel vissaus
– 2 limoenblaadjes
– Sap van 1 limoen
– 6 blaadjes thaise basilicum
– 1 theelepel rode peper fijngesneden
– 2 eetlepels verse korianderblaadjes

Bereiding:

Verhit de olie in de wok  en roerbak  de kerriepasta  2 minuten.Draai het vuur lager en giet de kokosmelk  er voorzichtig bij , laat 2 minuten zachtjes pruttelen.Voeg de kip , groene aubergine en water toe en laat de kip zachtjes gaar worden.Voeg de  kleine aubergine toe samen met suiker, vissaus, limoenblad en de rode peper en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.Haal dan de wok van het vuur en voeg de basilicum, limoensap en korianderblad toe. Het recept voor de basis groen currypasta

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille
Jackfruit chiffon cake
Jackfruit (Nangka) Chiffon cake als dessert uit de Filipijnse keuken