Groene paprika rijst arroz verde de poblano

Ingrediënten

5 dl kippenbouillon
2 groene paprika’s
200 gr gewone rijst
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
½ bosje koriander fijn gesneden
zonnebloemolie
zout en peper

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Doe de bouillon met de paprika’s in een pan met een deksel en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de paprika’s gaar. Zet dan het vuur uit en draai glad met een staafmixer. Doe deze massa door een zeef en bewaar het vocht. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de rijst toe en bak deze op laag vuur kort mee. Voeg dan de paprika bouillon toe en maak hierin langzaam de rijst gaar. Draai dan het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten nastomen ( met de deksel). Roer er dan de koriander door en breng op smaak met zout en peper.