Groene papaya salade uit de keuken van Laos

Ingrediënten

400 gr groene papaja in dunne reepjes gesneden
1 doosje cerise tomaatjes
4 st mini aubergine in dunne plakjes gesneden
4 stuks kousenband in dunnen ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 Thaise chilipepers klein gesneden
2 theelepels suiker
1 theelepel Thaise trassi
2 eetlepels Thaise vissaus(Padek)
Sap van 2 limoenen
2 eetlepels pinda’s in grof gesneden

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe de chilipeper, knoflook en de suiker in een vijzel en stamp dit tot een pasta. Voeg dan de aubergine toe en stamp deze kort mee. Voeg dan de  kousenband, tomaatjes, trassi en de vissaus toe en meng dit goed door ( wel even blijven stampen de groenten moet gekneusd zijn. Voeg dan de papaja en limoensap toe en blijf deze stampen totdat de papaja zacht is. Breng dan op smaak met evt wat extra vissaus en peper. Presenteer de salade op een mooie schaal en strooi er op het laatste moment de pinda’s overheen.