Groene papaja relish recept uit de Filipijnse keuken

 

Snij de papaja in dunnen reepjes en doe deze in een kom. Meng ½ theelepel zout bij de papaja roer goed door en laat minimaal 15 minuten marineren. Leg een theedoek op een zeef en giet hier de papaja in. Knijp het overtollige vocht uit de papaja en leg de papaja in een kom. Doe in een pan de appelazijn, suiker en de theelepel zout en breng dit aan de kook. Voeg dan de papaja, gember en knoflook toe. Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de winterpeen, ui en de rozijnen toe meng goed door en zet het vuur dan uit. Laat alles goed afkoelen en vul af in een schone weckpot. Deze groene papaja relish is een maand in de koelkast te bewaren. Deze groen papaja relish word geserveerd bij gebakken en gekookte vis en is er populair in de Filipijnse keuken.

Mocht je geen papaja kunnen vinden dan werkt dit recept ook met groen mango’s

 

Laat een reactie achter