Groene currypasta recept basis voor de thaise keuken

Groene currypasta recept basis voor de Thaise keuken

Groene pepers voor de groene currypasta naar Thais recept zijn er in heel veel verschillende varianten. Op het internet kun je veel verschillende recepten vinden. Dit recept is op basis van verse pepers en is een stuk pittiger dan het recept van de rode Thaise curry die ook op deze website staat. Wil je met verse pepers werken verwijder dan het zaad uit de pepers dan is de pasta minder pittig. De meeste ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van deze rode currypasta kun je kopen in de toko. Kun je bv geen verse galanga vinden dan kun je dit evt vervangen voor de gedroogde versie.  Citroengras en galanga kun je trouwens ook prima invriezen. Koop het groot in en je bent er dan altijd zeker van dat je het in huis hebt.


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Groene currypasta recept basis voor de Thaise Bereiding

2 theelepels korianderzaad
10 stuks groene peper
2 stengels citroengras fijngesneden
3 eetlepel galanga wortel fijngesneden
1 geraspte limoenschil
6 teentjes knoflook fijngesneden
60 gr sjalot fijngesneden
1 eetlepel garnalenpasta (trassi)
1 theelepel gemalen komijnzaadjes
Zout en peper
2 eetlepels thaise vissaus ( nam pla)

Rooster de korianderzaadjes gedurende enkele seconden in een droge pan, neem de pan dan van het vuur en giet de korianderzaadjes op een bord en laat deze afkoelen.Plet de pepertje samen met ,vissaus, citroengras ,de galanga, korianderzaadjes , limoenschil en de korianderwortel ( of blad) fijn in een vijzel of draai glad in een foodprocessor.Voeg de  rest van de ingrediënten toe en plet verder tot een gladde pasta.Voeg zout en peper toe.Groene currypasta kun je luchtdicht verpakt  (in een weckpot)  tot 1 maand in de ijskast bewaren en tot 6 maanden in de dv.