Greenshell mosselen de oven recept uit nieuw zeeland

Ingrediënten

16 Greenshell mosselen van de schelp losgemaakt
1 rode ui fijngesneden
½ rode paprika in kleine blokjes gesneden
½ rode peper zonder het zaad fijngesneden
8 stuks groene olijven klein gesneden
2 eetlepels kappertjes
200 gr fetakaas in verkruimeld
Sap van 1 limoen
5 eetlepels Olijfolie
Peper uit de molen

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Meng in een kommetje de rode ui, paprika, rode peper,  olijven, kappertjes, fetakaas, limoensap en olijfolie goed door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de gekookte mosselen en zet deze 8 minuten in een oven van 170c.
Haal de mosselen dan uit de oven en serveer meteen.

De Hangi

Is een Traditionele manier van het bereiden van gerechten dat oorspronkelijk uit Polynesië komt. Eerst worden er stenen verzameld die goed warmte kunnen vasthouden. De stenen worden in een kampvuur gelegd dat vervolgens aan wordt gestoken en de stenen blijven daar ongeveer 2 uur in. Ondertussen word er een gat in de grond gegraven de te bereiden ingrediënten worden ingepakt in een mand en er worden stoomkokers tussen gezet. Meestal is deze bereiding voor grote stukken vlees. Dan worden de warme stenen uit het vuur gehaald en in de kuil gedaan. Op de warme stenen word de mand gezet die word afgedekt met natte lappen en dichtgemaakt met grond. Na 20 uur is het vlees gegaard en word alles weer opgegraven en geserveerd. In andere gebieden gebruiken ze banaanbladeren om de stenen en het te bereiden gerecht toe te dekken.